سایر آیین‌نامه ها و بخشنامه‌ها

اطلاعیه در خصوص سریال داخلی صورتحساب الکترونیکی مندرج در شماره منحصر بفرد مالیاتی مربوط به سال جدید

اطلاعیه مالیاتی 

تمدید مهلت ارسال گزارش مالیات حقوق

تمدید مهلت ارسال گزارش مالیات حقوق تا 20 خرداد 

🔹رفع معافیت سود سپرده‌های اشخاص حقوقی با هدف انتقال سرمایه‌های سپرده‌شده شرکت‌ها از حساب‌های بانکی به چرخه اقتصاد و تولید در بودجه ۱۴۰۱ مصوب شد و سازمان امور مالیاتی موظف به اجرای آن بود و البته در قانون بودجه ۱۴۰۲ دیگر این حکم تکرار نشد.

🔹به گزارش شادا، مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارش مورخ ۲۶/ ۴/ ۱۴۰۲ روزنامه اعتماد با تیتر «پايه‌های مالياتی جديد سوار بر موج تورم» اعلام داشت، رفع معافیت سود سپرده‌های اشخاص حقوقی از معافیت مالیاتی، مصوب مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ است و موضوع تازه‌ای نیست بلکه پایان سال ۱۴۰۰ مصوب شده است.

🔹سازمان امور مالیاتی اعلام کرد:
🔺مطابق قانون مالیات بر ارزش افزوده، مودیان مالیاتی مکلف به ارایه اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده و پرداخت مالیات و عوارض متعلق حداکثر تا ۱۵ روز پس از پایان هر دوره (فصل) هستند، اما به منظور تکریم مودیان و در راستای ایجاد وحدت رویه در اصلاح و ویرایش اظهارنامه، از این پس امکان ویرایش و اصلاح اظهارنامه از طریق سامانه های سازمان تا قبل از شروع مهلت ارسال اظهارنامه فصل بعد مقدور است.

شرط برخورداری شرکت های تامین نیروی انسانی از معافیت مالیات بر ارزش افزوده بخشی از قرارداد که مربوط به هزینه های حقوق و دستمزد است، تایید میزان حقوق و دستمزد و مزایا توسط سازمان بیمه‌گر است.
قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۲/ ۳/ ۱۴۰۰، از تاریخ ۱۳/ ۱۰/ ۱۴۰۰ لازم الاجرا شده و مشمولان این قانون مکلف به اجرای تکالیف قانونی جدید و رعایت مقررات موضوع این قانون هستند.
براساس تبصره جزء (۴) بند (ب) ماده (۹) قانون مالیات بر ارزش افزوده دائمی، در ارایه خدمت توسط شرکت‌های تامین نیروی انسانی و شرکت هایی که از طریق قراردادهای حجمی خدمات خود را با در اختیار گذاشتن نیروی کار به متقاضی ارائه می کنند (مانند شرکت های ارائه دهنده خدمات پرستاری و خدمات نظافتی)، بخشی از قرارداد که مربوط به هزینه‎‌های حقوق و دستمزد است، معاف می باشد و حکم این بند مشروط به تایید میزان حقوق و دستمزد و مزایا توسط سازمان بیمه گر است.

🔹در بررسی رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۳ بخش هزینه‌ای در جلسه علنی صبح امروز مجلس شورای اسلامی، نمایندگان با بند ج تبصره ۶ موافقت کردند؛
🔹در صورتی که جمع مبلغ و دفعات واریز به حساب‌های غیرتجاری هر شخص حقیقی در هر ماه، از جمع مبلغ و دفعات واریزی که تا پایان اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ توسط شورای پول و اعتبار تعیین می‌شود، بیشتر باشد، اثبات درآمدی نبودن تراکنش‌ها و ارائه اسناد و مدارک به عهده صاحب حساب می‌باشد. منظور از حساب غیرتجاری، حسابی است که نزد سازمان امور مالیاتی کشور به‌عنوان حساب مرتبط با فعالیت مودی ثبت نشده باشد.

حداکثر تعداد واریزی ۲۰۰ تراکنش 
حداکثر مبلغ ماهانه 1 میلیارد تومان
 
بر اساس دستور رئیس مرکز اطلاعات مالی کشور، ارائه خدمات کارت به کارت بیش از ۱۰ میلیارد ریال یا ۲۰۰ تراکنش دریافتی در ماه به اشخاص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی در تمامی کارت‌های بانکی متصل به کد ملی اشخاص مذکور ممنوع می‌باشد.
🔺به ‌موجب قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور و به منظور تامین منابع لازم برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد، نرخ مالیات بر ارزش افزوده موضوع ماده (۷) قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ به میزان یک واحد درصد (از ۹% به ۱۰%) افزایش یافته است. 
🔺بنابراین مؤدیان مشمول نظام مالیات بر ارزش افزوده در موارد عرضه کالا و خدمات مشمول (به استثنای کالاهای خاص موضوع ماده (۲۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده که دارای نرخ های جداگانه ای می باشند) مکلف اند از ابتدای سال ۱۴۰۳ و در زمان صدور صورتحساب مالیات و عوارض ارزش افزوده را به نرخ ده (۱۰) درصد در صورتحساب درج و از خریدار دریافت نمایند.
 
[ افزایش نرخ مالیات[/caption]
▪️در حسابهای ذیل اگر واریزی در سال، بیشتر از حد نصاب باشد، حساب مسدود می شود، درخواست اسناد و مدارک می شود، حساب تجاری می شود، و باید مالیات مازاد آنرا پرداخت نماید. مگر آنکه خلاف آن ثابت شود. 
▫️ بیکار ۵۰۰ میلیون تومان
▫️ بازنشسته دو میلیارد تومان 
▫️ مستمری بگیر یک میلیارد تومان 
▫️ شاغلین پنج میلیارد تومان
 
▪️حسابهای ذیل تجاری است: 
▫️حسابی که متصل به ابزارهای پرداخت از جمله کارتخوان می باشد.
▫️حسابی که مودی هنگام ثبت نام در سامانه مالیاتی، شبای آن را ثبت و به عنوان حساب تجاری معرفی کرده است.
▫️تمام حسابهای بانکی اشخاص حقوقی (شرکتها).
▫️کارت به کارت بیش از ۱۰ میلیارد ریال واریزی یا ۲۰۰ تراکنش واریزی در ماه به حساب اشخاص حقیقی فاقد پرونده مالیاتی در همه کارت های بانکی متصل به کد ملی اشخاص، حساب را تجاری می کند.
 
▪️واریزی های  کمتر از پانزده میلیون تومان  به حسابی که به دستگاه پوز متصل نمی باشد،درامد تلقی نمی شود. 
مگر آنکه:
 
▫️واریزی های طی یکماه به حساب حداقل ۱۰۰ تراکنش، به ارزش حداقل ۳۵ میلیون تومان باشد،که آن حساب را تجاری می کند.
▫️هر گونه واریزی به حساب تجاری (که توسط اداره دارایی شناسایی شده باشد)، درامد محسوب می شود، مگر آنکه خلافش ثابت شود.
 
▪️مشخصات حسابهای تجاری:  
▫️ امکان برداشت حضوری بیش از ۲۰۰ میلیون تومان
▫️ امکان برداشت اینترنتی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان
▫️حساب برخی اشخاص، صرف نظر از مبلغ واریزی پر ریسک هستند، مانند اعضای هیات مدیره،  و بر اساس فعالیت شرکت برای آنها ضریب در نظر گرفته می شود.